SÖTSAKER

CHOKLADMUFFINS


Ett nyttigare alternativ av chokladmuffins som är superenkla att göra


2 mogna bananer

3 ägg

1 dl bovetemjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

4 msk kakao

1-2 msk stevia strö


Kör allt i en matberedare / mixer och häll upp i muffinsformar. Grädda i 175 °C i ca 15 min.

MOCKABOLLAR

20 bollar



  • 2 dl mandel
  • 2 dl dadlar utan kärnor
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk snabbkaffepulver
  • 4 msk kokosolja
  • 2 nypor vaniljpulver (inte vaniljsocker)


Späd med lite vatten.

Mixa mandeln. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa igen. Rulla till små bollar som du sen vänder i kakao.


NYTTOBARS

12 portioner



  • 2 dl havregryn
  • 2 dl russin (dadlar om du har känslig mage)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 dl chiafrön
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 3 ägg



Lägg i allt utom äggen i en matberedare och mixa någon minut. Har du ingen matberedare går det även bra att hacka russin och pumpakärnor fint sedan blanda alla torra ingredienser.
Rör ned 3 ägg. Blanda väl.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och forma smeten till 1 cm tjock fyrkant. Grädda i 175 °C, 20 minuter.
Låt den svalna något och skär sedan i bitar.


Många fler goda recept finns i min kokbok. Du hittar den i webbshoppen och i butiken i Jörlanda.