BRÖD, FRÖKNÄCKE & GRÖT

MANDELBRÖD

1 st


4 ägg

1 1/2 dl mandelmjöl 

1/2 dl pofiber

2 msk linfrön

2 tsk fiberhusk

2 dl riven ost

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

 

Blanda alla ingredienser, låt svälla 10 minuter. Smörj en liten brödform och strö sesamfrön runt om.

Toppa degen med solrosfrön.

Grädda i 200 grader i 20 minuter. Supergott!



HÅKANS FRÖ & KESOBRÖD


Ett fantastiskt glutenfritt bröd som är otroligt mättande och nyttigt som min sambo brukar baka mmmmmm


Håkans frö & kesobröd 15 bitar

  • 500 g Keso (laktosfri för IBS-are)
  • 4 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • ¾ tsk salt
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor


Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa upp äggen lite fluffiga. Rör ner keson.
  2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt dem i äggröran. Rör om ordentligt.
  3. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i 18–20 min. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv. Brödet går bra att frysa in.


FRÖKNÄCKE


3 dl teffmjöl

2 dl sesamfrö 

1 ½ pumpafrö

1 ½ solrosfrö

1 ½ tsk salt

3 msk örtolja

6 dl kokhett vatten 

 

Blanda alla ingredienser, låt svälla någon minut, dela degen i 2 delar och lägg på bakplåtspapper. Använd 1 bakplåtspapper över degen för att dra ut den tunt över hela plåten och strö flingsalt över. Grädda i 140 grader på varmluft i ca 1 timma, låt kallna på plåten. 



FAVORITGRÖT

1 portion



  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • 1/2 rrivet äpple
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 krm ingefära


Koka 3 minuter.


Många fler goda recept finns i min kokbok. Du hittar den i webbshoppen och i butiken i Jörlanda.